МЗС Австрії викликало посла рф через спробу анексії територій України

МЗС Австрії викликало посла рф через спробу анексії територій України

Укрінформ
МЗС Австрії викликало у понеділок посла рф Дмитра Любінського, щоб передати йому засудження Австрією спроби анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України та закликати до виведення російських військ з української території.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Austria Presse Agentur.

"Керівник відповідного відділу передав йому (послу рф, - ред.) однозначне та тверде неприйняття і рішуче засудження Австрією незаконної анексії українських Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей після незаконних псевдореферендумів, проведених росією", - заявили в австрійському МЗС.

Читайте також: МЗС Естонії викликало «на килим» російського посла

Також російському послу було сказано, що Австрія "ніколи не визнає незаконну анексію з боку росії" і що це рішення "є недійсним і не може мати жодної юридичної сили".

"Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ є частиною України, яка користується повною підтримкою Австрії щодо своєї незалежності, суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів", - наголосили в австрійському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: МЗС Чехії викликало російського посла через спробу анексії українських територій

Також МЗС Австрії закликав росію "негайно, повністю і беззастережно" вивести свої війська і військову техніку з усієї території України та сісти за стіл переговорів.

"росія ставить під загрозу глобальну безпеку через навмисний підрив нею заснованого на правилах міжнародного порядку та грубих порушень основних прав України, закріплених у міжнародному праві та Статуті ООН", - йдеться у заяві.

Читайте також: МЗС Італії втретє за пів року викликало російського посла

Як зазначає Austria Presse Agentur, інші країни ЄС, такі як Польща, Німеччина, Бельгія, Італія та Чехія, також викликали у понеділок російського посла у зв’язку зі спробами анексії нових українських територій.

Як повідомлялося, 30 вересня в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-