росію треба покарати ще більшими санкціями - естонський депутат

росію треба покарати ще більшими санкціями - естонський депутат

Укрінформ
російський президент володимир путін прагне розвалу ЄС, але Європа не повинна знижувати санкційний тиск на росію та зменшувати допомогу Києву.

Таке переконання в інтерв’ю чеському виданню Novinky висловив голова зовнішньополітичного комітету парламенту Естонії Марко Міхкельсон, передає Укрінформ.

За словами політика, аргументів для зняття санкцій проти росії після п'ятничної спроби анексії українських територій немає.

«Якщо сьогодні ми визнаємо, що це територія росії, то ми визнаємо, що нинішній світовий порядок зазнав краху і що міжнародне право більше не відіграє жодної ролі в міжнародних відносинах. Усі нині окуповані території, безумовно, є частиною України і будуть ними залишатися. Це означає, що Україна має звільнити ці території з нашою допомогою», - підкреслив Міхкельсон, нагадавши, що наразі українці продовжують дуже успішний наступ на півдні та сході.

Читайте також: Естонія не визнає результатів російських «референдумів»

Естонський політик упевнений, що реакція на це неодноразове порушення росією міжнародного права має бути не лише з боку Заходу, але й з Китаю, Індії та інших країн, для яких дотримання територіальної цілісності є ключовою частиною стабільності.

«За те, що росія оголосила в п'ятницю, вона має бути покарана ще більшими санкціями, ніж раніше. І, звичайно, ми повинні максимально допомагати Україні… Ми повинні бути жорсткими щодо росії, інакше ми опинимося в цій ситуації знову і знову», - сказав парламентарій.

На зауваження, що в колі ЄС можуть бути голоси незгодних, наприклад, Угорщини, що в деяких столицях проходять демонстрації протесту, Міхкельсон зауважив, ще «це саме те, чого хоче путін: підштовхнути нас до того, щоб ми почали звинувачувати один одного, або ми почали звинувачувати українських біженців і Україну як таку. Він би дуже хотів, щоб наша єдність у Європейському Союзі щодо росії розвалилася. Це частина війни. Частина інформаційної, політичної, дипломатичної та економічної війни, яку він веде проти нас».

Читайте також: Естонія хоче включити патріарха кирила до санкційного списку ЄС

Депутат зазначив, що в Естонії також висока інфляція, близько 25%, ціни на енергоносії різко зросли, але він не бачить в країні нікого, хто б сумнівався в тому, що санкції проти росії потрібно продовжити, або когось, хто б запропонував почати купувати так званий «дешевий газ з росії».

Як повідомлялося, у п’ятницю, 30 вересня, у кремлі влаштували «церемонію», на якій «прийняли до складу росії» маріонеткові утворення «днр» та «лнр», а також захоплені армією рф території Херсонської та Запорізької областей України.

Міжнародна спільнота законність інсценованого «волевиявлення» не визнала.

Фото с сайту novinky.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-