Фінляндія відсьогодні закрила кордони на в’їзд для російських туристів

Фінляндія відсьогодні закрила кордони на в’їзд для російських туристів

Укрінформ
Фінляндія з 30 вересня почала обмежувати туристичні візи для громадян країни-агресорки, які, тікаючи від мобілізації масово виїжджають за кордон.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Euronews.

Після набуття чинності відповідного рішення кабінету міністрів Фінляндії, в закордонному паспорті російського туриста, якому відмовляють у в'їзді, буде зроблено відповідну позначку, а сама віза фактично анулюється.

Читайте також: Фінляндія обмежить право росіян на в'їзд у країну

Обмеження не торкаються громадян рф, які в'їжджають до країни з гуманітарних причин. Виняток зроблено для росіян, які прибувають до Суомі за сімейними обставинами, у зв’язку із навчанням, роботою або на лікування. Заборона не перешкоджатиме поїздкам з метою забезпечення національних інтересів чи виконання міжнародних зобов'язань.

Візові центри Фінляндії продовжуватимуть приймати від росіян заяви на гуманітарні візи. За інформацією посольства Фінляндії в росії, прийом візових заяв буде дуже обмеженим.

Читайте також: Фінляндія хоче побудувати паркан на кордоні з росією

Фінський міністр закордонних справ Пекка Хаавісто сказав, що рішення ухвалене через «загрози міжнародним відносинам Фінляндії». До подібних заходів Гельсінкі підштовхнув, за його словами, зростання кількості громадян рф, які в'їжджають до країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-