США закликають Китай відновити переговори, призупинені після поїздки Пелосі на Тайвань

США закликають Китай відновити переговори, призупинені після поїздки Пелосі на Тайвань

Укрінформ
Посол США в Китаї Ніколас Бернс закликав Пекін відновити діалог із Вашингтоном, який китайська сторона припинила після візиту спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань майже два місяці тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на виступ Бернса на Азіатському саміті в Сінгапурі.

«Наше послання китайцям: давайте поговоримо, розпочнемо ці діалоги і давайте рухатися вперед», - сказав Бернс.

За словами посла, Сполученим Штатам необхідно співпрацювати з Китаєм у таких питаннях, як зміна клімату та охорона здоров’я, навіть коли вони конкурують у технологіях. Він зауважив, що Вашингтон вважає Пекін ініціатором спроб змінити статус-кво на Тайвані, додавши: «Ми попереджали їх, що не погодимося на це, і ми цього не приймаємо».

Читайте також: Костін подякував Пелосі за допомогу США у звільненні українських територій

Як зазначає видання, ці коментарі свідчать про зусилля Вашингтона пом’якшити напруженість у відносинах із Пекіном, яка різко зросла після візиту Пелосі на Тайвань, самоврядний острів, який Китай вважає своєю територією.

Минулого тижня спеціальний посланник США з питань клімату Джон Керрі заявив, що в переговорах щодо клімату з Китаєм ще є місце для прогресу, незважаючи на те, що вони призупинені. «Я сподіваюся, що найближчими днями Китай вирішить, що варто повернутися до цього», - сказав Керрі.

Читайте також: Спікерка Пелосі: росія має відчути біль та поразку

Як повідомлялося, на початку серпня Тайвань відвідала спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, після чого напруженість навколо Тайваню різко посилилася. У відповідь на візит Пелосі Пекін провів масштабні військові навчання поблизу Тайваню з пусками ракет над островом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-