Костін подякував Пелосі за допомогу США у звільненні українських територій

Костін подякував Пелосі за допомогу США у звільненні українських територій

Укрінформ
Звільнення українських територій від російських загарбників стало реальним завдяки військовій та фінансовій допомозі Сполучених Штатів Америки та інших партнерів.

На цьому наголосив генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі зі спікером Палати представників США Ненсі Пелосі, передає Укрінформ із посиланням на Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

Генпрокурор подякував Пелосі, уряду США та американському народу за підтримку України.

Читайте також: Костін планує зустрітися у США з прокурором Міжнародного кримінального суду

“Деокупація наших територій стала реальною завдяки військовій та фінансовій допомозі, яку надають Україні Сполучені Штати Америки та інші партнери. Важливою є і юридична підтримка. Наша спільна мета - відновлення справедливості для постраждалих та притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах”, - наголосив він.

Костін поінформував, що на території України щоденно фіксуються нові страшні злочини. “росія вчиняє геноцид українського народу”, - зазначив він. Генпрокурор запевнив, що українська прокуратура і правоохоронні органи роблять все можливе для забезпечення ефективного розслідування. При цьому він зауважив, що наразі наявних міжнародних механізмів недостатньо для суттєвої відповіді на російську агресію, зазначивши, що поворотним моментом для успіху стане створення Спеціального трибуналу, щоб притягнути керівництво рф до відповідальності на міжнародному рівні.

Читайте також: Є багато інформації щодо зловживань, але проти волонтерів немає жодних операцій – Костін

Також під час зустрічі обговорили розробку механізму компенсації та визнання рф державою-спонсором тероризму.

Як повідомляв Укрінформ, Костін планує низку зустрічей із американськими сенаторами і конгресменами, а також – із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом. Окрім Вашингтона, плануються зустрічі у Нью-Йорку в рамках заходів високого рівня 77-ї Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-