Витік газу на Nord Stream матиме руйнівні наслідки для екології - The Guardian

Витік газу на Nord Stream матиме руйнівні наслідки для екології - The Guardian

Укрінформ
Величезна кількість природного газу, що витікає із пробоїн в обох “Північних потоках”, матиме безпрецедентно шкідливі наслідки для екології.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на слова кількох науковців пише The Guardian.

“Науковці остерігаються, що метан, який витікає із трубопроводів “Північних потоків” до Балтійського моря може стати найбільшим витоком в історії та зумовити значні кліматичні ризики”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: росія могла підірвати газогони в Балтійському морі підводними дронами – The Times

Зазначається, що точний обсяг витоків наразі невідомий, але за приблизними підрахунками йдеться про 100-350 тисяч тонн метану - газу, який за масштабом негативного впливу на клімат поступається лише вуглекислому газу. “Якщо говорити про вплив на клімат, то 250 тис. тонн метану еквівалентні викидам 1,3 млн автомобілів протягом року”, - зауважує the Guardian.

Читайте також: ЦРУ попереджало уряд Німеччини про диверсії на трубопроводах Nord Stream — Der Spiegel

Якщо ці попередні підрахунки обсягу витоку підтвердяться, вони щонайменше вдвічі перевищать обсяг витоку метану під час найбільшої подібної катастрофи в історії США, що трапилася в 2015-му році в Каліфорнії.

На відміну від нафти, виток газу матиме значно менший вплив на морську флору та фауну, але все одно завдасть непоправної шкоди природі, прискоривши зміни клімату.

Читайте також: Норвегія посилює заходи безпеки в нафтогазовому секторі для захисту від диверсій

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня в газопроводах «Північний потік» 1 і 2 сталися витоки газу. В ЄС заявили, що витоки на обох газогонах є результатом навмисних дій.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-