Британія ввела нові санкції проти рф через псевдореферендуми

Британія ввела нові санкції проти рф через псевдореферендуми

Укрінформ
Уряд Великої Британії запровадив санкції проти 92 фізичних і юридичних осіб через організацію рф псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях України.

Про це йдеться у пресрелізі британського уряду, передає Укрінформ.

«Сьогоднішні санкції стосуватимуться тих, хто стоїть за цими фіктивними голосуваннями, а також осіб, які продовжують підтримувати загарбницьку війну російського режиму. Ми підтримуємо український народ, і наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно для відновлення його суверенітету», - заявив глава британського МЗС Джеймс Клеверлі.

Загалом новий санкційний список включає 92 фізичні і юридичні особи.

Серед них 33 російські чиновники, яких кремль відправив на захоплені території, а також місцеві колаборанти.

Читайте також: Проти російських і білоруських спортсменів діють 134 санкції

Санкційний пакет також включає 55 членів правління державних компаній рф, які продовжують фінансувати російську воєнну машину. Йдеться, зокрема, про членів правління Газпромбанку, Сбербанку та Совкомбанку.

Крім того, Велика Британія запровадила санкції щодо 4 російських олігархів, серед яких Год Нісанов, статки яких загалом оцінюються у 6,3 млрд фунтів стерлінгів.

Під санкції потрапила і компанія IMA Consulting, яку називають «улюбленим PR-агентством путіна».

На сьогодні Велика Британія запровадила санкції щодо більш як 1200 фізичних осіб і понад 120 організацій, у тому числі більш як 120 олігархів із загальним капіталом понад 130 мільярдів фунтів стерлінгів.

Читайте також: Для перемоги у війні Україні потрібні зброя, фінанси та санкції проти росії - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня російські загарбники розпочали на тимчасово захоплених територіях України псевдореферендум «про приєднання до росії». "Опитування" у присутності озброєних людей триває кілька днів, до мешканців Донеччини, Луганщини, Херсонщини і Запоріжжя приходять додому, вимагаючи "висловити свою думку". Проте відсоток тих, хто взяв участь у псевдореферендумі, залишається дуже низьким.

Лідери західних країн уже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-