Поки зарано говорити, що Кавказ почав палати – експерт про мітинги в росії

Поки зарано говорити, що Кавказ почав палати – експерт про мітинги в росії

Укрінформ
Для початку розхитування владної системи у росії потрібно, щоб протести почали відбуватися у п’яти регіонах, поки ж такі мітинги помітні лише в одному — Дагестані.

Таку думку висловив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко під час експертної дискусії в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Для такої країни, як росія, для того, щоб система почала давати збої, потрібно, як мінімум, щоб протести одночасно почалися у п’яти регіонах. П’ять і більше регіонів, тоді система може починати за певних обставин давати збої. Станом на зараз є конфлікт тільки в одному регіоні — Дагестані”, - зазначив він, додавши, що поки рано говорити, “Кавказ почав палати і Кавказ почав виходити на системні антипутінські мітинги”.

Денисенко також підкреслив, що всі революції в росії завжди відбувалися у столицях. Наразі, за його словами, у санкт-петербурзі ситуація має “трішечки вищий градус”, ніж у багатьох інших регіонах рф, але не є не те, що критичною, а навіть складною для російської влади.

Водночас він зауважив, що в москві взагалі жодних протестних настроїв на цей момент не спостерігається, оскільки план з мобілізації москвичів складає 16-18 тисяч, тобто 0,1 % населення міста.

Читайте також: У росії знову мітингують проти мобілізації, більш як 100 затриманих

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що у російському Дагестані у понеділок, 26 вересня, відбуваються нові протести проти мобілізації. Мітинги відбуваються у кількох містах.

Напередодні масові мітинги з арештами протестувальників пройшли в столиці республіки — Махачкалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-