У Нідерландах пройшла демонстрація через смерть 22-річної дівчини в Ірані

У Нідерландах пройшла демонстрація через смерть 22-річної дівчини в Ірані

Укрінформ
У нідерландській Гаазі мітингували на підтримку жінок після смерть 22-річної дівчини в Ірані.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“У Гаазі також пройшла демонстрація після смерті 22-річної Махси Аміні, яка померла минулого тижня після того, як була затримана іранською “поліцією моралі” за те, що вона не покрила голову”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Протести в Ірані: правозахисники заявили про щонайменше 31 загиблого

У всьому світі та в Ірані є гнівна реакція на смерть Аміні. Іранські жінки під час мітингів спалюють свої хустки та стрижуть волосся. Також на протестах скандують антиурядові гасла та вигукують, серед іншого, “Смерть диктатору”.

Також біля будівлі Палати представників у Гаазі можна було почути, серед іншого, “Геть диктатуру”. На мітинг у Гаазі вийшли близько сотні демонстрантів з іранськими прапорами та банерами. Як і під час протестів в Ірані, одні жінки стригли волосся, інші спалювали хустки.

Іранці в Гаазі стригли волосся на знак солідарності з померлою молодою жінкою.

Читайте також: США розширили доступ іранців до інтернету на тлі протестів у країні

Як повідомлялося, в Ірані заборонили жінкам зніматися в рекламі.

Міністерство культури та орієнтації Ісламської Республіки Іран (ІРІ) повідомило рекламним агентствам, що з огляду на посилення урядом так званого закону про хіджаб і цнотливість жінкам тепер заборонено з'являтися в рекламі.

Указ президента Ібрагіма Раїсі від 5 липня про застосування закону про носіння хіджабу призвів до створення нового списку обмежень того, як жінки можуть одягатися. На вулицях більше активніше та жорсткіше стали працювати патрулі так званої "поліції моралі", а в соціальних мережах з'явилися відео, на яких поліцейські затримують жінок, силою саджають їх у фургони та везуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-