Протести в Ірані: правозахисники заявили про щонайменше 31 загиблого

Протести в Ірані: правозахисники заявили про щонайменше 31 загиблого

Укрінформ
У правозахисній організації Iran Human Rights заявили, що станом на 22 вересня у протестах, які тривають в Ірані, загинула вже щонайменше 31 людина.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі організації.

Зазначається, що протести, які спалахнули через загибель у в’язниці минулого тижня 22-річної представниці іранського Курдистану Махси Аміні, котру заарештували в Тегерані за «невідповідний одяг», охопили понад 30 міст, включаючи Тегеран, Мешхед, Тебріз та багато інших.

Найбільша кількість загиблих була зафіксована правозахисниками у містах Амол та Бабол – 11 та 6 відповідно.

Зазначається, що джерело в Амолі повідомило Iran Human Rights, що 11 протестувальників були вбиті силами безпеки під час сутичок у місті минулої ночі. Крім того, близько 60 чоловіків і шість жінок заарештовані та доставлені до місцевої в'язниці.

Повідомляється також, що з учорашнього вечора в Ірані суворо обмежено інтернет, включаючи Instagram і WhatsApp, які є двома платформами, що використовуються для отримання новин з Ірану.

Читайте також: США ввели санкції проти Ірану за насильство силовиків щодо жінок

Правозахисники побоюються, що обмеження інтернету можуть бути прелюдією до жорстокого розгону протестів, як це було у листопаді 2019 року, коли під час розгону демонстрацій були вбиті близько 1500 протестувальників.

Фото: Iran Human Rights

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-