Британія не сприйняла ядерного шантажу путіна – Пристайко

Британія не сприйняла ядерного шантажу путіна – Пристайко

Укрінформ
Велика Британія не сприйняла ядерного шантажу президента рф володимира путіна і продовжує надавати допомогу Україні.

Про це заявив посол України у Британії Вадим Пристайко в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

Він пояснив, що Британія, як член ядерного клубу і постійний член Радбезу ООН, взагалі сприйняла погрозу путіна дуже негативно в сенсі того, що ці п'ять країн несуть особливу відповідальність перед усім людством. За словами Пристайка, ці погрози кажуть Британії про те, що це безвідповідально, що путін програє, і Україна разом із союзниками перемагає. І, по-третє, що цей блеф не сприймають. «Особливо тут такі жарти є, що людина коли каже, що вона не блефує, очевидно блефує», - додав посол.

Читайте також: Дуда про ядерний шантаж росії: У США теж є ядерна кнопка

«Тобто, в принципі, я хочу сказати, що Британія не сприйняла цього шантажу і продовжує надавати всю допомогу, яка була, не зупиняючись на секунду. У Британії це не спрацювало», - підсумовував дипломат.

Пристайко також нагадав, що прем’єр-міністр Королівства Ліз Трасс заявила, що Британія не вагатиметься для захисту своєї країни використати ядерну зброю, що повинна мати на увазі рф.

Читайте також: США приватно попереджали рф про наслідки застосування ядерної зброї – WP

«Я впевнений, що коли Ліз Трасс приїде найближчим часом в Україну, ми почуємо не тільки це, ми побачимо ту допомогу, яка зараз готується і буде надходити найближчим часом також, включно з військовою», - запевнив посол України.

Читайте також: росія може застосувати ядерну зброю проти України – Скібіцький

Як повідомляв Укрінформ, у своєму виступі від 21 вересня президент рф путін вдався до погроз застосування ядерної зброї. У відповідь на це президент США Джо Байден заявив, що США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням у світі, а високий представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що погрози путіна ядерною зброєю не зменшать підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-