росіян, які проживають у Латвії, просять повідомляти про отримання ними повістки до армії

росіян, які проживають у Латвії, просять повідомляти про отримання ними повістки до армії

Укрінформ
З урахуванням оголошеної в рф мобілізації збройних сил, Служба державної безпеки Латвії (VDD) закликає російських громадян, що перебувають у Латвії, негайно повідомляти VDD про отримання ними повістки про призов до російської армії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт латвійської спецслужби.

VDD нагадує, що, згідно з нормами Кримінального закону, громадянам Латвії, у тому числі особам з подвійним громадянством, а також негромадянам, іноземцям, які мають постійний дозвіл на проживання в Латвії, за службу в збройних силах рф, участь у війні проти України та її мешканців загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте також: Президент Латвії закликав в ООН створити спецтрибунал щодо злочинів рф в Україні

У разі подвійного громадянства, згідно з Законом про громадянство, у залучених до таких злочинів можуть відібрати громадянство Латвії.

Повідомити про отриману повістку можна електронною поштою dd@vdd.gov.lv або цілодобовим телефоном +371 67 208 964. VDD гарантує, що збереже анонімність того, хто повідомлятиме.

Читайте також: Оголосивши мобілізацію, путін розпочав війну проти власного народуЛитва в ООН

Нагадаємо: VDD – служба контррозвідки та внутрішньої безпеки Латвії, діяльність якої спрямована на виявлення та запобігання можливим загрозам національній безпеці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-