роскомнагляд блокуватиме російські ЗМІ за дискредитацію мобілізації

роскомнагляд блокуватиме російські ЗМІ за дискредитацію мобілізації

Укрінформ
російське наглядове відомство роскомнагляд пригрозило блокувати ЗМІ у рф за поширення інформації про мобілізацію, отриманої не з офіційних джерел.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт відомства.

При підготовці матеріалів про мобілізацію слід "використовувати інформацію та дані, отримані виключно від федеральних та регіональних органів виконавчої влади", йдеться у заяві роскомнагляду. Відповідно поширення інформації з інших джерел вважатиметься неправдивим, що "тягне за собою негайне блокування таких матеріалів". Зазначається, що через те, що практично всі сайти працюють за шифрованим протоколом HTTPS, заблокувати одну сторінку неможливо – блокується доступ до всього ресурсу.

Читайте також: кремль перетворив пошукову систему «Яндекс» на джерело пропаганди - ЦПД

Свою вимогу роскомнагляд мотивує законом. У документі йдеться, що до забороненої для публікації належать з-поміж іншого "заклики до перешкоджання використанню збройних сил Росії з метою підтримання міжнародного миру та безпеки". Згідно з методиками Мін'юсту, такі висловлювання дискредитують російську армію.

З 24 лютого за висвітлення війни в Україні, відмінне від версії міноборони рф, в росії було заблоковано понад сім тисяч сайтів, у тому числі медіапроєкти Радіо Свобода – Север.Реалии, Сибирь.Реалии, Idel.Реалии, а також інші великі ЗМІ, серед яких Медуза, DOXA, Медіазона.

Раніше президент володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Читайте також: росіяни намагаються втекти з країни: на кордоні з Грузією багатокілометровий затор

Після оголошення в росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» – на 19.00 на всіх центральних площах країни.

Соратники Навального також закликали росіян виходити на вуличні акції. І заявили, що підтримують будь-яку форму протесту, готові надати їй сприяння — включно з підпалом військкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-