Боррель закликав Китай вплинути на росію для завершення війни в Україні

Боррель закликав Китай вплинути на росію для завершення війни в Україні

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель в рамках заходів Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку провів зустріч із міністром закордонних справ КНР Ван Ї (Wang Yi), та звернувся до китайського колеги з пропозицією вплинути на росію, щоб переконати її зупинити свою агресію проти України.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Високий представник ЄС... Жозеп Боррель зустрівся зі своїм китайським колегою, міністром закордонних справ Ван Ї у середу 21 вересня в Нью-Йорку в рамках Генеральної Асамблеї ООН. Вони обговорили невиправдану війну росії проти України, включаючи її дестабілізуючий глобальний вплив, а також права людини. Високий представник Боррель повторив очікування Європи, що Китай використає свій вплив на росію, щоб зупинити війну, яка вже спричинила потрійну кризу по усьому світу: нестачу продовольства, енергії та фінансову нестабільність», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Після заяв путіна Китай запевнив у незмінності своєї позиції щодо суверенітету України

Як зазначається у повідомленні, Боррель також підняв тему критичної ситуації навколо Запорізької АЕС та підкреслив, що у будь-який момент там може трапитися ядерний інцидент. Запобігання цій ядерній кризі, за його словами, має бути пріоритетно обговорено.

Сторони також обговорили питання щодо дотримання прав людини, включаючи можливість скликання зустрічі в форматі Діалогу з прав людини ЄС - Китай для обговорення всіх проблемних питань.

Читайте також: Штати стурбовані «злагодженістю» позицій рф і Китаю на тлі війни в Україні – Білий дім

Як вже повідомлялося, цього тижня у Нью-Йорку відбуваються заходи 77-мої сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-