Прем’єр Японії закликав реформувати ООН через агресію росії проти України

Прем’єр Японії закликав реформувати ООН через агресію росії проти України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда закликав до реформування Організації Об’єднаних Націй через її неефективність у протистоянні російській агресії в Україні.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Виступаючи на 77-й Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, Кісіда висловив розчарування неспроможністю Ради Безпеки ООН відреагувати на російське вторгнення в Україну через право вето росії і закликав до реформ, які дозволять ООН краще захищати глобальний мир і порядок.

Читайте також: Зеленський сьогодні виступить на Генасамблеї ООН

«Раніше Організація Об’єднаних Націй відігравала центральну роль у підтримці миру в усьому світі, але фундамент міжнародного порядку зараз дуже похитнувся», – зазначив японський прем’єр.

За його словами, вторгнення росії в Україну порушує філософію та принципи Статуту ООН, а також ідею про те, що всі країни повинні дотримуватися верховенства права.

Читайте також: Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН долучатися до відновлення України

«Ми повинні усвідомити, що цілісність Організації Об’єднаних Націй під загрозою через вторгнення в Україну росії, яка є членом Ради Безпеки ООН», – сказав глава японського уряду, додавши, що «нам потрібні дії в напрямку реформ, а не просто розмови».

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що право вето, яке має росія в Раді Безпеки ООН, не дозволяє цьому органу ухвалювати будь-які змістовні рішення щодо війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-