Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН долучатися до відновлення України

Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН долучатися до відновлення України

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН активно долучатися до реалізації плану з відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила у Фейсбуці.

Зеленська нагадала, що нещодавно у партнерстві з українським офісом Фонду народонаселення ООН в Україні запустили спеціальний застосунок, що допомагає жінкам, які потерпають від домашнього насильства зв’язатися з поліцією.

“Це лише один із результатів нашої постійної тісної співпраці з Фондом”, - зауважила вона.

За словами Зеленської, сьогодні вона і виконавчий директор Фонду народонаселення ООН (UNFPA) Наталія Канем обговорили подолання гендерного насильства. “Говорили про те, що навіть зараз, під час війни, подолання гендерно зумовленого насильства не відходить на другий план”, - зауважила дружина Президента.

Вона також нагадала, що ще в березні директор Фонду народонаселення ООН "зробила заяву, у якій зазначила: Жінки й дівчата, які опинились у надзвичайних ситуаціях, у всьому світі, зокрема в Україні, позбавлені можливості брати на себе відповідальність за своє тіло, життя та майбутнє. Їм потрібна додаткова системна підтримка – якраз така, яку надає нині UNFPA Україна. Тож попросила брати активну участь у розбудові та оснащенні мережі шелтерів по всій країні".

Зеленська підкреслила, що дуже цінує гуманітарну підтримку, яку Фонд народонаселення ООН надає найуразливішим громадянам: вагітним, породіллям і немовлятам, які страждають від російської агресії.

Також дружина Президента нагадала, як нещодавно відвідала у Львові центр допомоги потерпілим – один із чотирьох, які відкрили за підтримки UNFPA. За її словами, особливо важливо, що в них працюють психологи, бо питання психічного здоров’я українців є одним з пріоритетів.

“Уряд України спільно з міжнародними партнерами розробив план відновлення нашої країни в повоєнний час. Ми починаємо втілювати його вже зараз. Це величезний виклик, тож звернулася із закликом до UNFPA активно долучатися до реалізації плану. Вірю, що наші спільні зусилля допоможуть зберегти й відновити найцінніше, що є в України, – її людей”, - зауважила вона.

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України. План складається із трьох етапів, і після перемоги у війні треба буде реалізувати тисячі проєктів з відбудови.

Фото: Олена Зеленська, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-