МЗС Латвії не видаватиме візи росіянам, які тікають від мобілізації

МЗС Латвії не видаватиме візи росіянам, які тікають від мобілізації

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що з метою безпеки країна не видаватиме візи росіянам, які ухиляються від мобілізації. 

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

"З міркувань безпеки Латвія не видаватиме гуманітарні чи інші види віз тим громадянам росії, які ухиляються від мобілізації, а також не змінить обмеження на перетин кордону для громадян рф із шенгенськими візами, запроваджені з 19 вересня", - написав Рінкевичс.

Читайте також: Заборона Польщі та країн Балтії на в’їзд росіян із шенгенськими візами набула чинності

Своєю чергою міністр оборони Артіс Пабрікс заявив, що Латвія має підготуватися до потоку громадян росії, які підлягають мобілізації, які можуть просити притулку в Латвії. На його думку, країна має бути максимально консервативною та обережною під час розгляду заяв про надання притулку. При цьому в цілому рівень військової небезпеки в Латвії, попри оголошену в росії часткову мобілізацію, поки що залишається низьким.

Раніше президент володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.

Після оголошення у росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» – на 19:00 на всіх центральних площах країни.

Соратники Навального також закликали росіян виходити на вуличні акції. І заявили, що підтримують будь-яку форму протесту, і готові посприяти їй — включно з підпалом військкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-