Австрія проти «закону джунглів», за яким сильніший бере бажане ракетами і танками - Шалленберг

Австрія проти «закону джунглів», за яким сильніший бере бажане ракетами і танками - Шалленберг

Укрінформ
Австрія підтримує базований на правилах світовий порядок, а не "закон джунглів", де сильніший просто бере, що хоче, з допомогою ракет, бомб та танків.

Як передає Укрінформ з посиланням на APA, про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг, відправляючись у понеділок до Нью-Йорка для участі у загальних дебатах 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Світ повинен поставити перед собою фундаментальне запитання: чи хочемо ми світ, в якому сильніші просто отримують те, що хочуть, за допомогою ракет, бомб і танків? Чи ми все ж хочемо світ, де діють правила і де їх максимально дотримуються, а якщо хтось їх порушує – то це карається?", - заявив Шалленберг.

Він наголосив, що для такої країни, як Австрія, важливо "підтримувати цей заснований на правилах порядок".

За словами міністра, світ, "в якому діє закон джунглів", є небезпечним для життя кожного. "І це буде для мене головним питанням (під час участі в ГА ООН – ред.)", - заявив Шалленберг.

Читайте також: Глава МЗС Австрії: Ми не повинні піддатися на путінський газовий шантаж

Він додав, що війна в Україні також пов’язана з "продовольчою кризою, яка діє, так би мовити, як розпалювач вогню для гуманітарних криз, і це може спровокувати хвилі міграції".

Глава МЗС Австрії вказав на те, що минулого року пандемія коронавірусу все ще залишалася домінуючою темою на Генасамблеї ООН, однак цьогоріч в центрі уваги буде російська загарбницька війна проти України. "Тоді ми думали, що це досить важко. Але російська загарбницька війна змінила все. Тепер ми маємо справжній поворотний момент, з яким ми усі повинні мати справу", - заявив він.

Говорячи про "розірвані ланцюжки поставок, зростання цін на енергоносії, дефіцит продовольства, який відчувають деякі держави", Шалленберг заявив, що це також є наслідками розв’язаної росією війни. При цьому, він зауважив, що санкції ЄС проти рф з цим не пов’язані. "Санкції, які вводить Євросоюз, тут абсолютно ні до чого. Ніяких санкцій по зерну немає, немає санкцій по добривах, по газу", – додав австрійський міністр.

Читайте також: У МЗС Австрії шоковані масовими похованнями в Ізюмі: Винні мають бути покарані

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

13 вересня у Нью-Йорку розпочала роботу 77-а сесія Генеральної асамблеї ООН. Розв’язана росією війна проти України буде однією з найголовніших тем цьогорічних засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-