Індійський лідер хоче від путіна закінчення війни – ЗМІ

Індійський лідер хоче від путіна закінчення війни – ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив президентові росії путіну, що зараз не час для війни та що необхідно «перейти на шлях миру», при цьому нагадав про важливість демократії, дипломатії та діалогу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації CNN за підсумками саміту Шанхайської організації співробітництва, що відбувся 15-16 вересня в Узбекистані.

Коментарі Моді пролунали під час зустрічі тет-а-тет у п'ятницю, в кулуарах саміту й підкреслили зростання ізоляції росії на дипломатичній арені.

«Я знаю, що сьогоднішня епоха не є епохою війни, і ми багато разів говорили з вами телефоном на тему того, що демократія, дипломатія і діалог – це речі, які стосуються всього світу», - сказав Моді путіну.

Читайте також: В ОП відреагували на «мирні» пропозиції президента Мексики: ваш «план» — це план росії

«У нас обов'язково буде можливість обговорити, як ми можемо рухатися шляхом миру найближчими днями, у мене також буде можливість зрозуміти вашу точку зору», - додав він, згідно з повідомленням МЗС Індії за підсумками зустрічі.

путін у відповідь сказав індійському лідерові, що знає про його занепокоєння.

«Я знаю про вашу позицію щодо конфлікту в Україні та знаю про вашу стурбованість. Ми хочемо, аби все це закінчилося якомога швидше», - заявив він.

Читайте також: Франція та Індія працюватимуть разом, щоб покласти край війні рф проти України

Зазначається, що слова Моді прозвучали як явна критика російського вторгнення.

Як повідомлялося, перед тим путін визнав, що Китай також має «питання й занепокоєння» з приводу війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-