Франція та Індія працюватимуть разом, щоб покласти край війні рф проти України

Франція та Індія працюватимуть разом, щоб покласти край війні рф проти України

Укрінформ
Франція та Індія домовилися співпрацювати з метою покладення краю війни росії проти України.

Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за результатами телефонної бесіди президента Франції Еммануеля Макрона з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді у вівторок, передає Укрінформ.

“Глава держави та прем’єр-міністр Індії обговорили війну, яку розв’язала росія в Україні, та її дестабілізуючі наслідки для решти світу. Президент Республіки підкреслив рішучість Франції продовжувати підтримку України, і обидва лідери домовилися працювати разом, щоб покласти край конфлікту”, - зазначається у комюніке.

Читайте також: Індія відновлює імпорт соняшникової олії з України

Також вказується, що в контексті продовольчої кризи президент Франції наголосив на важливості скоординованих дій міжнародної спільноти. У зв’язку з цим обидва лідери підкреслили актуальність структури, запропонованої ініціативою FARM, щоб гарантувати прозорість ринків сільськогосподарської продукції та запобігати спекулятивній поведінці з метою допомоги населенням, яким найбільше загрожує продовольча небезпека, а також з метою зміцнення сільськогосподарського суверенітету країн шляхом подальшого розвитку їхнього місцевого виробництва.

Читайте також: Китай та Індія за три місяці заплатили путіну $24 мільярди за енергоносії – Bloomberg

Крім того, лідери країн обговорили двосторонні відносини, виклики в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також ситуацію на Шрі-Ланці.

Як повідомляв Укрінформ, Індія, найбільший у світі імпортер харчової олії, отримає перші партії соняшникової олії з України у вересні після п’ятимісячної перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-