Австрійський уряд субсидуватиме ціни на електроенергію

Австрійський уряд субсидуватиме ціни на електроенергію

Укрінформ
З метою боротьби зі зростанням цін на електроенергію федеральний уряд Австрії субсидуватиме для населення базовий річний обсяг споживання у 2900 кВт/годин.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідне рішення Ради міністрів Австрії почне діяти з 1 грудня 2022 року.

"Зменшення витрат розпочнеться з рахунку за електроенергію та пошириться на базову потребу у 2900 кіловат-годин", - прокоментував рішення уряду федеральний канцлер Карл Негаммер.

Читайте також: У Берліні поки не відповіли на пропозицію України постачати енергію з АЕС

Відповідно до ухваленого рішення, ціна на електроенергію для домогосподарств має залишатися на рівні 10 центів за кіловат-годину, максимальна державна субсидія – 30 центів за кВт/год. Такий ціновий підхід діятиме на обсяг спожитої електроенергії у 2900 кВт/годин. Все, що перевищуватиме цей обсяг, буде оплачуватися вже за ринковою ціною.

Згідно з урядовою оцінкою, цифра у 2900 кіловат-годин відповідає приблизно 80% середнього споживання електроенергії одним австрійським домогосподарством. Завдяки субсидії одне домогосподарство може зекономити близько 500 євро в рік. Загалом уряд Австрії планує виділити близько 3-4 млрд євро для зменшення ціни на електроенергію для населення.

Читайте також: Парламент Греції не підсвічуватимуть вночі, аби заощадити електроенергію

Раніше еталонна ціна електроенергії в Європі вперше в історії перевищила позначку у 1000 євро за МВт-год на тлі енергетичної кризи, спричиненої скороченням росією поставок газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-