У Берліні поки не відповіли на пропозицію України постачати енергію з АЕС

У Берліні поки не відповіли на пропозицію України постачати енергію з АЕС

Укрінформ
Німецька сторона поки не дала чіткої відповіді на пропозицію Києва щодо поставок електроенергії, виробленої на українських АЕС, з огляду на безпекову ситуацію в Україні.

Прокоментувати ситуацію журналісти попросили речника уряду ФРН Штеффена Гебештрайта на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми взяли до уваги цю пропозицію. Ми розглядаємо всі ці питання в світлі розвитку ситуації навколо українських АЕС», - сказав речник.

Він додав, що під час переговорів канцлера ФРН Олафа Шольца з очільником українського уряду Денисом Шмигалем порушувалося багато питань, у тому числі це.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Шефчовичем інтеграцію України в енергоринок ЄС

Гебештрайт поінформував, що поінформував, що Німеччина наразі експортує «дуже багато» електрики до Франції, зауваживши, що це не поодинокий акт солідарності.

Чиновник підкреслив, що федеральний уряд принципово налаштований на те, щоби забезпечити нормальне проходження зими країною в тісній координації позицій з європейськими партнерами.

Нагадаємо, Шмигаль, який перебував у Берліні з візитом 4 вересня, запропонував експортувати надлишки електроенергії, генерованої АЕС, до Німеччини з метою допомогти найбільшій економіці Європи покінчити з залежністю від російської енергії. Наразі Україна експортує свою електроенергію до Молдови, Румунії, Словаччини та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-