Польща підписала угоду про поставку з Південної Кореї 48 бойових літаків FA-50

Польща підписала угоду про поставку з Південної Кореї 48 бойових літаків FA-50

Укрінформ
Польща підписала в п’ятницю угоду щодо поставки 48 корейських легких бойових літаків FA-50 для збройних сил країни.

Угоду на базі тактичної авіації в Мінську-Мазовецькому на сході Польщі у присутності президента Польщі Анджея Дуди підписав у п’ятницю віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блашак, передає кореспондент Укрінформу.

“Це черговий історичний день, коли відкриваються нові перспективи перед нашими збройними силами”,- заявив Блащак перед підписанням угоди.

Він повідомив, що нові літаки FA-50 замінять старі МіГ-29, що стане значним посиленням Повітряних сил Польщі.

Читайте також: Польща має вимагати репарації за воєнні злочини також і від росії - Дуда

Польський віцепрем’єр зазначив, що корейські літаки належать до тієї ж сім’ї літаків, що й американські F-16 та F-35. Він наголосив, що польський пілот F-16 почуватиметься в літаку FA-50 "як у себе".

Блащак підкреслив, що, замовляючи літаки у Південної Кореї, Польща керувалася чотирма критеріями: потребою, сучасністю, швидкістю й впевненістю у поставках, взаємосумісністю.

Читайте також: Україна і Польща домовилися побудувати хаб для ремонту військової техніки

Як відомо, перші 12 літаків FA-50 потраплять до Польщі у 2023 році, і вони будуть у такій конфігурації, як зараз використовуються у ВПС Південної Кореї. Наступні 36 літаків вже буде оснащено відповідно до додаткових потреб Польщі. В листопаді перші польські пілоти полетять до Південної Кореї опановувати ці літаки. Згодом у Польщі Польською групою озброєнь (PGZ) і корейською компанією Korea Aerospace Industries буде створено сервісний центр для ремонту літаків FA-50.

Польський міністр повідомив, що завданням FA-50 буде патрулювання повітряного простору Польщі та країн НАТО і відлякування агресора.

Фото: ЗМІ Р.Корея

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-