У Держдепі прокоментували розширення санкцій США проти росії

У Держдепі прокоментували розширення санкцій США проти росії

Укрінформ
Разом із введеними в четвер Міністерством фінансів США санкцій проти 20 фізичних осіб та двох організацій, інші урядові структури Сполучених Штатів також оголосили про обмеження проти ВПК, розвідки рф та окремих секторів промислової бази.

Про це йдеться в повідомленні для преси Держдепартаменту США, оприлюдненому у четвер, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми вживаємо заходів проти великих російських оборонних підприємств, ключових передових технологічних фірм, які підтримують оборонно-промислову базу росії, а також фінансової інфраструктури. Ми також застосовуємо заходи проти російської військової розвідки та осіб, причетних до порушень прав людини як у війні кремля проти України, так і в самій росії»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: США запровадили санкції проти кадирова

У цьому зв’язку зазначається, що Держдепартамент у четвер ввів санкції проти ключових представників окупаційної влади в Україні, а також проти 31 оборонної, технологічної й електронної компаній рф. Причому підкреслюється, що це має стримати діяльність передових технологічних галузей рф на користь ВПК росії.

Крім того, зазначається про кроки Міністерства фінансів США, яке запровадило санкції проти понад двох десятків фізичних і юридичних осіб, у тому числі глави чечні кадирова, його родини, а також керівників «Північного потоку», російської системи карт «Мир», прокурорів і суддів окупованого Криму тощо.

Читайте також: На кожен прояв терору росії буде жорстка й принципова реакція - Зеленський

Паралельно, в четвер Міністерство торгівлі США розширило заходи експортного контролю проти рф та білорусі, додавши до списку обмежень предмети, які потенційно можуть використовуватися для виробництва хімічної й біологічної зброї в росії.

«Сполучені Штати продовжуватимуть вживати заходів проти тих, хто підтримує оборонно-промислову базу Росії, порушення нею прав людини та її спроби узаконити окупацію української території, де б вони не були», - зауважили в Держдепартаменті США.

Читайте також: ЄС подовжив на пів року санкції проти 1206 росіян та 108 установ рф

Як повідомлялося, після масштабного вторгнення росії в Україну Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами ввели проти росії широкі економічні санкції та обмеження іншого характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-