США запровадили санкції проти кадирова

США запровадили санкції проти кадирова

Оновлено
Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти глави чеченської республіки рф рамзана кадирова, його родини, а також близько 20-ти інших фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії рф проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному американським Мінфіном у четвер, передає Укрінформ.

«Сьогодні, в межах нашої послідовної відповіді на жахливу агресивну війну росії проти України, Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США включив до списку санкцій 22 особи та дві організації», - зазначається в повідомленні.

У списку зазначений, зокрема, глава чеченської республіки рамзан кадиров. Його пов’язують з тортурами і вбивствами, а також мобілізацією чеченців для війни в Україні.

Читайте також: росіяни хочуть посилити «кадировцями» угруповання під Херсоном - розвідка

«чеченські підрозділи під проводом кадирова діяли в Бучі, де російські війська чинили звірства й руйнували будинки»,- зауважили у цьому зв’язку в Мінфіні США.

Крім того, зазначається, що завдяки близьким стосункам з володимиром путіним, кадиров отримав величезні статки, серед яких - дім в Об’єднаних Арабських Еміратах, приватний зоопарк, дорогі приватні автівки та масштабний фінансовий фонд.

Санкції США також запроваджені проти членів родини чеченського лідера – трьох його дружин, трьох дорослих доньок, а також двоюрідного брата, який обіймав високі посади в чечні та брав участь у позасудових стратах.

Крім того, в переліку обмежень зазначені помічник президента рф максим орешкін, керуючий директор «Північного потоку» маттіас варніг, гендиректор російської системи платіжних карт рф володимир комлев, заступник прокурора Криму сергій булгаков, кілька суддів окупаційної влади в Криму. Всіх їх пов’язують у сприянні російському режиму путіна.

Читайте також: ЄС подовжив на пів року санкції проти 1206 росіян та 108 установ рф

Серед організацій, які вказані у новому списку, зазначена, зокрема, диверсійна група «Русич». Вона вважається неонацистським воєнізованим угрупованням і причетна до бойових дій в Україні з російського боку. Санкції також введені проти двох її керівників – відомих неонацистів олексія мільчакова та яна петровського.

Як повідомляв Укрінформ, від початку російської агресії проти України в лютому 2022 року США, а також інші країни Заходу запровадили безпрецедентні широкомасштабні санкції проти російської федерації, а також інші обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-