ЄС подовжив на пів року санкції проти 1206 росіян та 108 установ рф

ЄС подовжив на пів року санкції проти 1206 росіян та 108 установ рф

Укрінформ
Європейський Союз офіційно повідомив про продовження на наступні пів року, до 15 березня 2023 року, санкцій проти фізичних та юридичних осіб російської федерації за підрив або погрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської ради та в Офіційному журналі ЄС.

«Рада ЄС вирішила продовжити дію обмежувальних заходів проти тих, хто відповідає за підрив або погрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України на наступні шість місяців, до 15 березня 2023 року. Чинні обмежувальні заходи передбачають обмеження на подорожі для фізичних осіб, заморожування активів та заборону на надання фінансових або інших економічних ресурсів для осіб та установ, включених до списку. Дія санкцій буде продовжена для 1206 осіб та 108 установ», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄС продовжив санкції проти росії після того, як Угорщина припинила їх блокувати

Як зазначається, ЄС засуджує невибіркові російські атаки проти цивільного населення та інфраструктури та закликає росію негайно та безумовно вивести всі свої війська та військове обладнання з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. ЄС наголошує, що міжнародне гуманітарне право має поважатися, тож росія, білорусь та всі, хто винні у воєнних злочинах, понесуть відповідальність за власні вчинки у відповідності із міжнародним законодавством.

«ЄС непохитний у своїх зобов’язаннях допомогти Україні в реалізації її невід’ємного права на самооборону проти російської агресії та у розбудові мирного, демократичного та заможного майбутнього», - наголошується у документі.

Читайте також: Єврокомісія дає €5 мільйонів на підтримку української культури

Як повідомлялося, після військового вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року ЄС провів масоване розширення санкцій проти рф. До санкційного списку включені вищі політичні керівники країни-агресора, олігархи, військові та пропагандисти. Індивідуальні та секторальні санкції ЄС проти росії, які є безпрецедентними за обсягом та охопленням, значно послаблюють економічні та промислові спроможності країни-агресора до продовження ведення війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-