Білий дім обговорює з Конгресом адресні санкції проти росії - Держдеп

Білий дім обговорює з Конгресом адресні санкції проти росії - Держдеп

Укрінформ
Адміністрація Байдена веде обговорення з Конгресом щодо запровадження проти росії нових санкцій та інших обмежень за агресію проти України.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми робитимемо те, що буде ефективним, аби притягти росію до відповідальності за її брутальне вторгнення в Україну. Ми виконували цю обіцянку вже з перших годин після 24 лютого», - заявив речник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами запровадили істотні санкції й обмеження проти росії. «І ми надалі робитимемо це», - підкреслив представник Держдепу.

«Останніми днями ми продовжили дискусії з Конгресом про кроки, які відповідатимуть ситуації та - що важливо - будуть ефективними», - поінформував Прайс.

Читайте також: росія «тихцем» визнала прямі втрати на сотні мільярдів доларів через санкції - Bloomberg

Водночас він зауважив, що це відбуватиметься не в межах повноважень стосовно визнання росії країною - спонсором тероризму, оскільки цей статус передбачає наслідки й для інших держав, у тому числі це може завадити доставкам гумдопомоги в Україну.

«Ми вважаємо, що існує більш адресний підхід, який ми можемо застосувати, і який може притягти до відповіді російський уряд, російську економіку», - пояснив представник Держдепу.

Читайте також: Санкції у сфері високих технологій боляче б'ють по російському ВПК - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати неодноразово наголошували на готовності підтримувати економічний і політичний тиск на росію через війну, яку вона розв’язала проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-