Мінфін США ввів нові санкції проти Ірану через кіберзлочинність

Мінфін США ввів нові санкції проти Ірану через кіберзлочинність

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти десятьох осіб і двох організацій в Ірані через їхню зловмисну активність у кіберпросторі, у тому числі, з використанням програм-здирників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті відомства, передає Укрінформ.

«Злочинці, які використовують програми-здирники та інші кримінальні суб’єкти, що діють у кіберпросторі – незалежно від походження чи місця розташування – атакують підприємства та критично важливу інфраструктуру по всьому світу й становлять безпосередню загрозу фізичній безпеці й економіці Сполучених Штатів та інших країн», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму і фінансової розвідки Браян Нельсон.

При цьому зазначається, що всі особи й організації, проти яких запроваджені санкції США, пов’язані з Корпусом вартових ісламської революції (IRGC) – елітного підрозділу, на який спирається іранський режим у здійсненні свого зловмисного впливу. Виявлення хакерської активності, встановлення причетних та введення проти них санкцій відбувалося у спільній взаємодії Міністерства фінансів США разом з Мінюстом, Держдепартаментом, ФБР, Кіберкомандуванням США, АНБ, Агентством з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури, а також міжнародними партнерами.

Читайте також: США запровадили санкції проти іранських компаній за постачання росії безпілотників

«Ми продовжимо координувати наші дії з глобальними партнерами для боротьби із загрозами програм-здирників, у тому числі, пов’язаних із IRGC, а також для їх запобігання», - підкреслив Нельсон.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США внесли до списку обмежень Міністерство розвідки й безпеки Ірану, а також його очільника Есмаїла Хатіба - через участь у зловмисних кіберопераціях проти Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-