У Раді Європи закликали Азербайджан і Вірменію до мирних перемовин без зволікань

У Раді Європи закликали Азербайджан і Вірменію до мирних перемовин без зволікань

Укрінформ
У Раді Європи закликали Азербайджан і Вірменію утриматися від будь-яких нових заходів, які могли б погіршити ситуацію, та без подальших зволікань розпочати мирні переговори.

Як повідомили у пресслужбі РЄ, про це йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ Ірландії і голови Комітету міністрів Ради Європи Саймона Ковені та президента Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Тіні Кокса, передає Укрінформ.

Очільники Організації закликають Вірменію та Азербайджан до деескалації насильства на вірменсько-азербайджанському кордоні та дотримання режиму припинення вогню.

Читайте також: Влада Азербайджану відзвітувала про виконання усіх задач у конфлікті з Вірменією

“Застосування військової сили є абсолютно неприйнятним для вирішення суперечок між державами-членами Ради Європи. Тому ми закликаємо Азербайджан і Вірменію утриматися від будь-яких нових заходів, які могли б погіршити ситуацію, поважати міжнародні угоди та розпочати мирні переговори без подальших зволікань”, - йдеться у заяві.

“Ми закликаємо обидві держави-члени Ради Європи поважати зобов’язання, які вони взяли на себе під час вступу, зокрема щодо врегулювання конфлікту мирними засобами. Рада Європи готова підтримати їх у цих зусиллях”, - наголосили Ковені і Кокс.

Читайте також: Вірменія та Азербайджан мають вирішити конфлікт шляхом переговорів – генсек Ради Європи

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі на кордоні між Вірменією та Азербайджаном була інтенсивна стрілянина. Єреван заявив про «широкомасштабну провокацію азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що внаслідок відновлення бойових дій на кордоні з Азербайджаном загинули щонайменше 49 вірменських військовослужбовців.

Фото: www.coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-