Вірменія та Азербайджан мають вирішити конфлікт шляхом переговорів – генсек Ради Європи

Вірменія та Азербайджан мають вирішити конфлікт шляхом переговорів – генсек Ради Європи

Заява
Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич наголошує, що Вірменія та Азербайджан як держави-члени РЄ повинні вирішити конфлікт навколо вірменсько-азербайджанського кордону шляхом переговорів.

Про це йдеться у заяві генсека РЄ, передає Укрінформ.

Пейчинович-Бурич наголосила, що повідомлення про ескалацію збройних дій навколо вірменсько-азербайджанського кордону викликають велику тривогу.

“Розбіжності між державами-членами Ради Європи мають вирішуватися мирним шляхом переговорів. Нещодавно між вищими владними структурами Вірменії та Азербайджану відбулися прямі контакти, які є перспективними і які слід продовжувати”, - зазначила вона.

“Приєднавшись до Ради Європи, ці дві країни взяли на себе зобов’язання вирішити конфлікт мирним шляхом. Вони повинні поважати свої зобов'язання. Рада Європи готова підтримати зусилля з примирення, які сприяють мирному врегулюванню”, - підкреслила генсек РЄ.

Читайте також: Франція порушить тему конфлікту Вірменії та Азербайджану на Радбезі ООН

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі на кордоні між Вірменією та Азербайджаном була інтенсивна стрілянина. Єреван заявив про «широкомасштабну провокацію азербайджанської сторони». Своєю чергою влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що внаслідок відновлення бойових дій на кордоні з Азербайджаном загинули щонайменше 49 вірменських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-