Блінкен прокоментував погрозу путіна припинити дію «зернової угоди»

Блінкен прокоментував погрозу путіна припинити дію «зернової угоди»

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що погроза президента рф володимира путіна припинити дію «зернової угоди» глибоко розчарує країни, які отримують продовольство від України.

Про це він заявив на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Увесь світ відчув на собі наслідки російської агресії, у тому числі й у питанні продовольчої безпеки, що загострюється... І зняття морської блокади портів у районі Одеси привело до того, що багато кораблів уже доправляють зерно на так званий глобальний Південь, у країни Африки та інші країни. Погроза путіна припинити дію цієї угоди, на мою думку, глибоко розчарує країни, які зараз отримують продовольство з боку України», - сказав держсекретар.

Читайте також: Підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, президент росії путін запропонував обмежити експорт зерна з України, оскільки країни Євросоюзу нібито «постачають урожай виключно собі». Цю заяву спростував Президент Володимир Зеленський та Міністерство закордонних справ України.

Відповідно до угоди, підписаної 22 липня Україною, Туреччиною, росією та ООН, три українські порти було розблоковано для перевезення зерна, призначеного на експорт.

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув 8 вересня до Києва з неанонсованим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-