Шольц обіцяє рекордні темпи забезпечення енергонезалежності від росії

Шольц обіцяє рекордні темпи забезпечення енергонезалежності від росії

Укрінформ
Нинішня влада Німеччини працює рекордними темпами для досягнення енергетичної незалежності від росії, а також для зниження цін на енергоносії.

З такою заявою виступив у середу в Бундестазі канцлер ФРН Олаф Шольц, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, ми повинні стати незалежними від імпорту газу з росії, і ми зробимо це з великою швидкістю… Ми вирішили проблему та… забезпечимо енергетичну безпеку Німеччини», - запевнив Шольц.

При цьому він нагадав про будівництво LNG-терміналів: У Вільгельмсгафені, Штаде, Брунсбюттелі, Любміні. Перші з них запрацюють уже в січні наступного року. Переговори про транспортування газу проведені з Нідерландами, Бельгією і вперше в історії - Францією.

Нинішній коаліційний уряд, підкреслив його глава, цього року вже ухвалив та планує ще ухвалити багато законів, які ведуть до швидкої розбудови відновлювальної енергетики, а відтак - позбавлення енергетичної залежності від росії. До того ж, кроки з підготовки до нинішньої складної ситуації були зроблені вчасно, заздалегідь, додав він.

Читайте також: Віцеканцлер ФРН про енергокризу: Вже влітку я не вірив, що на путіна можна покластися

Нинішній канцлер поклав усю провину за створення такої залежності, зокрема, за те, що газосховища минулого року були спустошені, на консерваторів, які стояли у керма держави 16 років. Він пообіцяв, що уряд нинішній зробить усе необхідне, щоби знизити ціни на газ, щоби населення і економіка зазнали якнайменших втрат.

Шольц також нагадав, що до нинішньої ситуації призвела загарбницька війни рф проти України. Війна в Україні продовжує бути, заявив політик, «незмінним велетенським ризиком для миру та безпеки в Європі». Він назвав те, що зараз відбувається, «нічим іншим як імперіалізмом», коли російський президент намагається захопити території сусідніх держав.

Читайте також: Німеччина готується до зими без російського газу – речник уряду

«Ми повинні це правильно розуміти, це все було відкрито сказано, не може бути жодних сумнівів щодо його намірів», - зазначив Шольц, підкресливши, що саме тому Німеччина підтримує Україну «давно та дуже ефективно», зокрема, передає важкі озброєння, артилерію, ППО тощо.

«Це найсучасніші озброєння, які саме потрібні наразі на сході України», - заявив канцлер і пообіцяв продовжувати таку підтримку, адже Німеччина вважає себе зобов’язаною робити це так довго, як буде потрібно. Водночас він зауважив, що діяти в питанні постачання зброї без координації з союзниками, було би «безвідповідальним».

Нагадаємо, до початку війни Німеччина була на 55% залежною від російського газу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-