Німеччина готується до зими без російського газу – речник уряду

Німеччина готується до зими без російського газу – речник уряду

Укрінформ
Влада ФРН не виключає можливості повного припинення постачання російського газу та готується до такого сценарію.

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі важко довіряти поставкам енергії з росії… Ми добре підготовлені та робимо все для того, щоби Німеччина добре пройшла через зиму незалежно від того, чи буде надходити до країни російський газ, і в яких обсягах», - сказав Гебештрайт.

Повна зупинка експорту газу з рф є, за його словами «одним зі сценаріїв, з якими треба рахуватися». Речник назвав добрим, що німецькі сховища заповнені наразі більш, ніж на 85%, це мета, яка була поставлена на кінець жовтня. Процес накопичення триває. Добре, додав Гебештрайт, що Німеччина також може отримати газ з інших джерел.

Читайте також: Шмигаль: Німеччина відчуває на собі гібридну енергетичну війну росії

Він упевнений, що останній стрибок цін, спровокований заявами «газпрому», є «частиною свідомої стратегії російського президента».

Речник попередив, що на німців очікують «важкі місяці» та закликав співвітчизників до економії.

Як повідомлялось, на вихідних уряд ФРН ухвалив 3-й пакет допомоги вразливим верствам населення в зв’язку з підвищенням цін на енергію. Канцлер Олаф Шольц назвав напередодні малоймовірним відключення електроенергії взимку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-