Штати знають про намір росії придбати у КНДР боєприпаси і стежать за цим - Кірбі

Штати знають про намір росії придбати у КНДР боєприпаси і стежать за цим - Кірбі

Укрінформ
Офіційний представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі підтвердив, що розвідка США виявила ознаки можливої закупівлі росією у Північної Кореї «мільйонів снарядів і ракет».

Про це Кірбі сказав під час телефонного брифінгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується масштабів цієї потенційної закупівлі міністерством оборони росії, за нашими оцінками, це може включати мільйони комплектів – ракет і артилерійських снарядів з Північної Кореї», - заявив він.

Представник Білого дому підтвердив: американська сторона виявила ознаки того, що ця оборудка перебуває в процесі реалізації. При цьому, за його словами, наразі немає ознак, що поставки вже відбулися, а також, що ці боєприпаси використовувалися на полі бою в Україні.

Кірбі зазначив, що Сполучені Штати продовжують уважно стежити за цим.

Читайте також: Загроза наступу ЗСУ на півдні вже вплинула на можливості російської армії - Кірбі

Водночас він підкреслив, що такий розвиток подій є свідченням того, наскільки відчайдушною ситуація є для оборонного комплексу росії, яка змушена купувати безпілотники в Ірані, а снаряди в Північній Кореї.

Як повідомлялося, напередодні видання The New York Times із посиланням на джерела в розвідці США поінформувало про намагання рф купити у КНДР снаряди й ракети в умовах масивного тиску санкцій на російський ВПК і економіку в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-