Годжес вважає, що настав час Молдові та Україні вирішити придністровську проблему

Годжес вважає, що настав час Молдові та Україні вирішити придністровську проблему

Укрінформ
Екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес вважає, що, можливо, настав час Молдові та Україні спільно вирішити придністровську проблему, оскільки на даний момент кремль не спроможний цьому завадити.

Як повідомляє Укрінформ, про це Годжес написав у Твітері.

«Можливо, Україні та Молдові настав час вирішити придністровську проблему. На даний момент Кремль справді не може цього зупинити. Невже жителі Придністров'я хочуть бути прикутими наручниками до трупа, яким є сьогоднішня російська федерація? Чи є для них надія на позитивне майбутнє?» - написав Ходжес.

Читайте також: росія каже про «захист російськомовних» у Молдові, як було в Україні до початку війни - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, раніше Мая Санду заявляла про вдячність українцям за те, що вони захищають не лише власний суверенітет, а й суверенітет Молдови, а також європейські цінності.

Водночас глава мзс країни-агресора сергій лавров напередодні заявив, що росія зробить все для захисту російськомовного населення в Молдові. Пізніше він сказав, що будь-які дії, які наражатимуть на небезпеку військових рф у Придністровʼї, росія розцінюватиме як напад на неї. МЗС Молдови викликав тимчасового повіреного у справах рф через цю заяву лаврова.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-