Санду у Гагаузії говорила про боротьбу українців за свободу

Санду у Гагаузії говорила про боротьбу українців за свободу

Укрінформ
Президентка Молдови Мая Санду 2 вересня відвідала Гагаузію, регіон із сильним російським впливом і відчутними проросійськими настроями, там вона говорила про необхідність єдності молдовського суспільства та боротьбу українців за свободу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Зазначається, що під час виступу в Комратському університеті Санду наголосила, що «громадянам Молдови важливо не допускати спроби посіяти хаос у Молдові», розділити громадян за етнічною, національною чи територіальною ознакою.

У своїй промові, яку вона виголосила через день після слів глави російського мзс сергія лаврова про готовність росії «захистити російськомовне населення в Молдові», президентка також згадала про боротьбу українського народу з російськими загарбниками.

Читайте також: МЗС Молдови викликає представника рф після погроз лаврова «захистити російськомовних»

«Вже шостий місяць українці ціною власного життя захищають свої будинки, свою свободу, свою країну, свій народ, своє право на вибір. Бо бути вільними — це означає мати право на власний вибір. Українці хочуть жити у мирі та у спокої у власному домі, у власній країні і самим вирішувати свою долю», - сказала Санду.

Читайте також: росія каже про «захист російськомовних» у Молдові, як було в Україні до початку війни - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, раніше Мая Санду заявила про вдячність українцям за те, що вони захищають не лише власний суверенітет, але й суверенітет Молдови, а також європейські цінності.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-