Польща хоче повернутися до співпраці з Угорщиною у Вишеградській групі

Польща хоче повернутися до співпраці з Угорщиною у Вишеградській групі

Укрінформ
Варшава хоче відновити тісні контакти з Будапештом, зокрема в рамках зустрічей Вишеградської групи, попри значні розбіжності щодо відносин з росією, ставлення до російської агресії та допомоги Україні.

Про це в інтерв’ю польському виданню Sieci заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Польський прем’єр визнав, що ставлення до війни росії проти України значною мірою розділило обидві країни.

«Але я думаю, що з часом усі інші речі, в яких ми демонстрували солідарність, розуміння та підтримку, знову нас міцно зв’яжуть. Я б цього дуже хотів», - зазначив Моравецький.

Як повідомив польський прем’єр, зустрічі Вишеградської четвірки (V4, Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина) можуть бути відновлені.

«Я спробую виробити формулу, за якої, чітко називаючи розбіжності і поважаючи погляди українських друзів, ми зможемо повернутися як до співпраці в рамках V4, так і до спільної діяльності з Угорщиною в тих сферах, де нас поєднують спільні цінності та інтереси», - підкреслив Моравецький.

Він зазначив, що вірить у можливість напрацювання такої формули співпраці, зауваживши, що поляки сьогодні «більше готові до цього, ніж у березні чи квітні».

Читайте також: МЗС відреагувало на заяви Сіярто про війну в Україні: Історія все розставить на свої місця

Відносини Варшави і Будапешта різко погіршилися після початку повномасштабної війни росії проти України. У той час як Польща відкрито виступила проти російської агресії і почала надавати всебічну підтримку Україні, Угорщина продовжила співпрацю з росією, ставила під сумнів злочини росіян в Україні, частково блокувала введення окремих санкцій проти рф, а також відмовилася надавати Україні зброю.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-