У Німеччині вважають безпідставною зупинку прокачування газу по «Північному потоку»

У Німеччині вважають безпідставною зупинку прокачування газу по «Північному потоку»

Укрінформ
російський «газпром» не поновив у суботу прокачку газу трубопроводом «Північний потік» до Німеччини, обґрунтовуючи технічними причинами, які в ФРН називають відмовками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінекономіки ФРН.

«Ми взяли до уваги повідомлення “газпрому”. Ми не коментуємо це питання, але ми вже переконалися в ненадійності росії за останні кілька тижнів і продовжували наші заходи щодо зміцнення незалежності від російського імпорту енергоресурсів», - заявила журналістам речниця Мінекономіки ФРН, додавши, що зараз країна набагато краще підготовлена в цьому питанні, ніж кілька місяців тому.

У німецькій компанії Siemens Energy поставили під сумнів наведені російським постачальником причини зупинки, а саме витік мастила на компресорній станції «Портова».

«Як виробник турбін, ми можемо лише констатувати, що такі витоки не є технічною причиною для припинення роботи», — йдеться в заяві, яку цитують ЗМІ.

Наголошується, що подібні витоки не впливають на роботу турбіни та можуть бути загерметизовані на місці, що є цілком рутинною процедурою. У компанії додали, що на станції, окрім того, достатньо додаткових турбін для нормальної роботи газопроводу. Спеціалісти Siemens наразі не залучені до ремонтних робіт.

Читайте також: газпром бреше про технічну несправність на «Північному потоці» - Єврокомісія

Як повідомлялося, “газпром” оголошував технічну зупинку прокачки газу на 3 дні, але вона мала відновитися в суботу. Росія протягом останніх місяців постійно вдається шантажу з наміром змусити європейських покупців енергії припинити підтримку України та зняти санкції та запустити «Північний потік 2».

Канцлер Олаф Шольц заявив днями, що перший німецький LNG-термінал розпочне приймати зріджений газ уже в січні наступного року. Він висловив упевненість, що Німеччина за допомогою усіх заходів, які були вжиті, зможе нормально пройти зиму.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-