Дуда у річницю початку Другої світової закликав світ зупинити російський імперіалізм

Дуда у річницю початку Другої світової закликав світ зупинити російський імперіалізм

Укрінформ
Світ має допомогти Україні зупинити російський імперіалізм, що на сьогодні є найважливішим завданням.

Про це у 83-тю річницю початку Другої світової війни заявив у четвер на півострові Вестерплатте у Гданську президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив польський лідер, імперські наміри підпорядкувати собі інші держави і народи не зникли в амбіціях деяких політиків і деяких народів.

“Ми сьогодні це бачимо за нашим східним кордоном, де росія повертається до своїх імперських прагнень керувати іншими народами, панувати над ними і підпорядковувати їх собі, тримати їх за горло, і якщо вони не хочуть піддатися – то знищити, і ми сьогодні є свідками цього”, - наголосив Дуда.

Читайте також: Дуда назвав Зеленського політичним колегою і другом

Він підкреслив, що росія сьогодні це чинить з Україною, яку вона жорстоко атакувала: спочатку приховано під виглядом сепаратистів в 2014 році, а в цьому році відкрито – брутально наступаючи, за чим “з жахом спостерігав весь світ”. Дуда зауважив, що світ вірив: щось, що було історичною пам’яттю про Другу світову війну, вже ніколи не повториться, і що ніхто не наважиться відкрито напасти на інший народ і державу.

“А тим часом є артилерія та літаки, які жорстоко руйнують будинки, де живуть звичайні люди, мирні громадяни суверенної держави, вбиті в підвалах і на вулицях, також і пострілами в потилицю. Зрештою, це все було 80 років тому, і зараз знову це спостерігаємо, це треба зупиняти. Ми, поляки, знаємо це і чудово розуміємо. Тому робимо все, щоб допомогти захистити наших сусідів-українців і допомогти всім, хто тікає від цієї війни, рятуючи свої життя”, - наголосив президент Польщі.

Читайте також: Дуда закликає демонтувати Nord Stream 2

Відтак Дуда закликав усіх союзників та весь світ “допомогти Україні і зупинити російський імперіалізм”. Він додав, що російського імперіалізму не варто боятися і поступатися йому, а треба йому “рішуче протидіяти”.

Польський лідер назвав це “найважливішим завданням для всього світу”.

Як повідомлялося, Друга світова війна розпочалася нападом гітлерівської Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. Півострів Вестерплатте одним з першим зазнав нападу гітлерівських військ 1 вересня 1939 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-