Бербок пообіцяла підтримувати Україну, скільки буде потрібно

Бербок пообіцяла підтримувати Україну, скільки буде потрібно

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла дотримати даної Україні обіцянки щодо надання підтримки.

Про це вона сказала на конференції “Форум 2000” у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо я дам обіцянку народу України, що ми будемо вас підтримувати стільки, скільки буде потрібно, то я хочу дотримати цієї обіцянки, незалежно від того, що думають мої німецькі виборці”, - сказала вона.

Бербок запевнила, що санкції проти росії, запроваджені через війну в Україні, знято не буде, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

“Ми будемо підтримувати Україну, і це означає, що санкції залишаться <...> Ми повинні знайти хороші рішення по всій Європі, щоб збалансувати соціальні наслідки, тому що це інша частина цієї війни”, - зазначила вона.

Читайте також: Зеленський на форумі 2000 у Празі: В Україні зараз - вирішальна битва за свободу

Очільниця МЗС підкреслила, що підтримка України - “це просто нормальна річ, якщо ви вірите у верховенство права та свободу в світі”.

“Те, за що ми боремося, те, за що бореться Україна, — це право, яке має кожна країна - сама визначати своє власне майбутнє”, - наголосила Бербок.

Як повідомлялося, 30-31 серпня у Празі відбулися неформальні зустрічі міністрів оборони та міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich). Однією з головних тем обох заходів став розгляд ситуації в Україні, а також проблеми для європейської та світової безпеки, що були спричинені неспровокованим російським вторгненням в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-