Багато розмов, мало дій – глава МЗС Фінляндії про рішення ЄС щодо візового режиму з росією

Багато розмов, мало дій – глава МЗС Фінляндії про рішення ЄС щодо візового режиму з росією

Укрінформ
Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто вважає рішення Європейського Союзу щодо призупинення угоди з росією про спрощену видачу віз недостатнім, хоча й «кроком у правильному напрямку».

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Це крок у правильному напрямку, але ми ще раз побачили, що поки що було багато розмов і мало дій», — сказав Хаавісто.

Фінляндія та інші члени ЄС, які мають спільний сухопутний кордон з росією, такі як країни Балтії та Польща, закликали до повної загальноєвропейської заборони на видачу туристичних віз для росіян.

«Коли росія вторгається в Україну, а ми приймаємо біженців з України і намагаємося всіма способами допомогти Україні, це не час для відпочинку та розкішного туризму для росіян», — зазначив Хаавісто.

Зростання кількості російських туристів, які прямують до різних країн Європи через Фінляндію, призвело до того, що фінський уряд обмежив видачу туристичних віз росіянам 10% від попередньої кількості.

Читайте також: Кулеба про візи для росіян: ЄС краще було взяти більше часу для жорсткого рішення

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Празі міністри закордонних справ країн - членів Євросоюзу домовились призупинити угоду про спрощений візовий режим з росією. За словами Високого представника ЄЄ з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля, це рішення приведе до суттєвого зменшення кількості віз, які видаватимуть росіянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-