Європа не може дозволити путіну перемогти в Україні – Боррель

Європа не може дозволити путіну перемогти в Україні – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз не може дозволити, щоб путін здобув перемогу у його імперіалістичній та загарбницькій війні проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у власному блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій написав Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Свої думки він виклав за підсумками семінару “Quo vadis Europa?”, який нещодавно відбувся в іспанському міжнародному університеті Menendez Pelayo.

«Для всіх учасників було очевидним, що вороже ставлення режиму путіна до ЄС та демократичних цінностей стало результатом тривалої динаміки (поглядів) на основі авторитаризму, бажання реваншу та імперіалістичного світогляду. Для захисту самого існування демократичного ЄС та базових принципів міжнародного порядку, ми не можемо дозволити йому (путіну – ред.) виграти в Україні», - йдеться у тексті блогу Високого представника ЄС.

Читайте також: Якщо Європа не буде жорсткою з путіним, втрати будуть ще більшими - віце-президент Європарламенту

Разом з цим він зауважив, що на цьому етапі, внаслідок тотального контролю над сферою інформації, путін все ще має широку підтримку російського суспільства, хоча міцність такої підтримки не має переоцінюватися.

Боррель організовує літній політичний курс в університеті в іспанському місті Cantabri з 2001 року. Цього року семінар за участю науковців та провідних європейських політиків був цілком присвячений неспровокованому та безпідставному нападу росії на Україну.

Читайте також: Боррель: Європа не може протиставляти нинішнім загрозам мініатюрні «бонсай-армії»

Як вже повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну ЄС виявив солідарність з Україною та продовжує надавати їй суттєву політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу.

Вперше у власній історії ЄС виділив гроші в рамках так званого Європейського фонду миру для закупівлі летального обладнання для країни, де тривають активні бойові дії. З цією метою ЄС вже виділив п’ять траншів допомоги на загальну суму у 2,5 мільярда євро для забезпечення права України на самооборону, відповідно до положень Хартії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-