Болгарія не видасть рф росіянина, який спалив паспорт на знак протесту проти війни в Україні

Болгарія не видасть рф росіянина, який спалив паспорт на знак протесту проти війни в Україні

Укрінформ
Апеляційний суд болгарського міста Варна задовольнив апеляцію громадянина рф Олексія Алчина на рішення попередньої судової інстанції про його екстрадицію до росії.

Про це повідомляє EuroNews, передає Укрінформ.

Повідомляється, що наприкінці лютого Алчин, знаходячись у Варні, публічно спалив свій російський паспорт на знак протесту проти російського вторгнення в Україну. Через кілька місяців після цього російська влада надіслала до Болгарії запит про його екстрадицію, висунувши йому звинувачення в ухилянні від сплати податків на суму 282,5 млн рублів.

Сам Алчин назвав ці звинувачення сфабрикованими, а правозахисники заявили, що спроба екстрадувати Алчина була частиною дій російської влади, щоб змусити замовкнути критиків її вторгнення в Україну.

Раніше в серпні суд у Варні ухвалив рішення про його екстрадицію, що зробило б Болгарію першою країною ЄС, яка видала росіянина москві з початку вторгнення в лютому, однак 25 серпня Апеляційний суд Варни скасував це рішення.

«Сьогодні Апеляційний суд Варни показав усьому світові, що Болгарія дотримується європейських принципів – принципів свободи, прав людини та права на життя людини», – прокоментував рішення суду Алчин.

Читайте також: Чому Путін боїться слова «війна»: дайджест пропаганди РФ за 24 серпня

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня в росії затримали колишнього мера Єкатеринбурга Євгена Ройзмана, звинувативши його у «дискредитації» російської армії.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-