У рф затримали ексмера Єкатеринбурга за «дискредитацію» російської армії

У рф затримали ексмера Єкатеринбурга за «дискредитацію» російської армії

Укрінформ
Колишнього мера Єкатеринбурга Євгена Ройзмана затримано в рф у кримінальній справі про «дискредитацію» російської армії. 

Про це повідомив місцевий портал новин E1.ru.

«280 стаття, частина третя. Справа в москві», — вигукнув політик із вікна своєї квартири журналістам.

Йдеться про статтю 280.3 КК рф (публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання зс). Справу за цією статтею можна порушити, якщо людина вже була оштрафована за адміністративною статтею про «дискредитацію» і здійснила аналогічне порушення упродовж року. Вона передбачає максимальне покарання — до п'яти років позбавлення волі.

Читайте також: В окупованому Криму порушили вже понад 100 справ за «дискредитацію» російської армії

російські ЗМІ повідомляють, що кримінальну справу на Ройзмана порушили через відео в його Ютуб-каналі. Затримали Ройзмана рано вранці 24 серпня. Відео затримання опублікував Телеграм-канал Mash.

На ньому щонайменше шість силовиків у масках заходять до під'їзду житлового будинку. Вони підіймаються до квартири Ройзмана, той відчиняє двері. Запис закінчується після слів співробітниці силових органів про проведення обшуку та порушення кримінальної справи.

За словами помічниці політика Лейли Гусанової, з обшуками також прийшли до відкритого Ройзманом музею Нев'янської ікони та офісу «Фонду Євгена Ройзмана». Адвокат політика Владислав Ідамжапов повідомив, що не може потрапити до свого підзахисного.

У березні-квітні 2022 року Євгена Ройзмана було тричі оштрафовано за адміністративною статтею про дискредитацію російських військових (20.3.3 КпАП росії). Приводами для складання протоколів, як повідомлялося, стали його твіт, допис у Телеграмі та висловлювання у відео.

Читайте також: У росії створюють структуру, яка займатиметься дискредитацією Зеленського – ГУР

У травні Ройзмана оштрафували ще на 85 тисяч рублів за адміністративною статтею за «неповагу до влади» через твіт про заяву міністра закордонних справ росії сергія лаврова. 11 квітня російське держінформагентство опублікувало твіт «Операція в Україні покликана покінчити з курсом США на домінування у світі, заявив лавров». У відповідь Ройзман опублікував твіт: «І для цього ви вирішили свою країну об стіну ****** [роздовбати]?».

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому кремлівський режим також посилює репресії всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-