ЄС розгляне питання «візового бану» для росіян наступного тижня – Боррель

ЄС розгляне питання «візового бану» для росіян наступного тижня – Боррель

Укрінформ
Наступного тижня під час неформальної зустрічі у Празі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС розглянуть питання щодо візової політики стосовно громадян російської федерації, а також можливість розгортання тренувальної місії для підготовки українських військових.

Про це сьогодні у власному блозі написав Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Як повідомляє Укрінформ, цей матеріал оприлюднений у День Незалежності України на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Як ЄС ми маємо розглянути, що ще ми можемо зробити для підтримки України та для збільшення ціни цієї війни для росії. Ми обговоримо це з міністрами ЄС із закордонних справ та оборони у Празі наступного тижня, включаючи питання щодо віз для російських громадян та ймовірної тренувальної місії ЄС для Збройних Сил України», - написав Боррель.

Читайте також: Глава МЗС Литви пропонує питати у росіян при в'їзді в ЄС, чий Крим

Він зауважив, що протягом наступних тижнів міжнародне співтовариство постане перед необхідністю розробки триєдиної стратегії, яка передбачатиме підтримку України, збільшення тиску на росію та подальше реагування на глобальні наслідки цієї війни. Саме ці питання будуть у центрі дискусій під час Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку вже у вересні, наголосив Боррель.

Читайте також: Боррель не підтримує ідею про заборону в'їзду до ЄС для всіх росіян

Як вже повідомлялося, неформальна зустріч міністрів закордонних справ та міністрів оборони країн ЄС, так званий Gymnich, відбудеться 30-31 серпня у Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-