Нідерландські військові вже вирушили до Британії для навчання українських колег

Нідерландські військові вже вирушили до Британії для навчання українських колег

Укрінформ
Минулої суботи, 20 серпня, 90 нідерландських військових вирушили до Великої Британії для участі разом із британськими партнерами у підготовці військовослужбовців Збройних сил України.

Про це під час зустрічі з журналістами в Києві повідомила міністерка оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає кореспондент Укрінформу.

«Навчання українських військових має вирішальне значення для протистояння російському вторгненню, і ми продовжимо надавати таку допомогу», - сказала Оллонгрен.

За її словами, до програми тренувань входять базова підготовка зі стрільби, медицини та тактики, а також спеціальна підготовка за окремими військовими спеціальностями. Програма розрахована на період до листопада.

Читайте також: Данія долучиться до навчання українських військових у Британії

Міністерка також повідомила, що від початку війни Нідерланди передали Україні матеріальні засоби, зброю, боєприпаси та обладнання загальною вартістю понад 210 млн євро. Вона пообіцяла й надалі надавати підтримку Україні.

Окремо Оллонгрен зупинилась на розслідуванні військових злочинів росіян в Україні й зазначила, що восени в нашій країні планується відновити роботу групи експертів Міністерства оборони Нідерландів для збору доказів злочинів росіян, яка працювала в Україні в травні. ​​

«російські військові злочини не повинні залишатися безкарними», - підкреслила очільниця оборонного відомства Нідерландів.

Вона також заявила, що її країна продовжить надавати допомогу з лікуванням та реабілітацією українських воїнів, поранених під час боїв з російськими загарбниками.

Читайте також: Фінляндія відправить у Британію інструкторів для навчання українських військових

«Нідерланди продовжать підтримувати Україну, щоб агресія росії була припинена і мир повернувся у вашу країну», - сказала Оллонгрен.

Як повідомлялося, міністерка оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен та міністерка зовнішньої торгівлі та з питань міжнародного розвитку Лісьє Схрейнемахер сьогодні перебувають у Києві зі спільним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-