НАТО збільшить свої миротворчі сили в Косово у разі ескалації - Столтенберг

НАТО збільшить свої миротворчі сили в Косово у разі ескалації - Столтенберг

Укрінформ
НАТО збільшить свої миротворчі сили в Косово, якщо відбудеться ескалація напруженості із сусідньою Сербією.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу з президентом Сербії Олександером Вучичем, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Зараз у нас важлива місія, військова присутність у Косові чисельністю близько 4000 осіб, – сказав Столтенберг. – За потреби ми перекинемо війська, розгорнемо їх там, де це необхідно, і збільшимо свою присутність. Ми вже збільшили свою присутність на півночі. Ми готові зробити більше". 

Читайте також: Миротворці НАТО готові втрутитись в конфлікт між Сербією та Косово

На сьогодні заплановані переговори між прем'єр-міністром Косово Альбіном Курті та президентом Сербії за сприяння Євросоюзу. Вучич заявив на брифінгу, що переговори з Курті будуть важкими, оскільки що сторони розходяться в думках багато в чому.

Водночас Курті, який також зустрічався зі Столтенбергом 17 серпня, наголосив на рішучості Косово стати членом НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня серби на півночі Косова заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також була блокована дорога Приштина - Рашка. Аби зменшити напруженість, у Косові відклали на місяць перехід на національні документи і номерні знаки на заміну сербським.

Читайте також: Поліція Косова повідомила про обстріл свого підрозділу на кордоні з Сербією

Пізніше верховний представник ЄС Жозеп Боррель запросив президента Сербії Александера Вучича та очільника уряду Косова Альбіна Курті зібратися для переговорів 18 серпня в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-