Поліція Косова повідомила про обстріл свого підрозділу на кордоні з Сербією

Поліція Косова повідомила про обстріл свого підрозділу на кордоні з Сербією

Укрінформ
У суботу, 6 серпня, патрульний катер підрозділу поліції прикордонного управління Косова зазнав обстрілу на озері Уджман на кордоні з Сербією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на поліцію Косова.

Стрілянина почалася під час дислокації патрульного катера в озері Уджман, що неподалік кордону із Сербією. За словами правоохоронців, по них вистрілили приблизно 10 разів.

"Постріли були послідовними, з іншого берега озера, вони влучили біля поліцейського човна. Внаслідок цих пострілів ніхто не постраждав", – додали в поліції.

На допомогу правоохоронцям вирушив загін швидкого реагування прикордонної поліції. Наразі вони оглядають місцевість та розслідують цю справу.

Читайте також: Боррель запросив лідерів Сербії та Косово на переговори до Брюсселя

У поліції підсумували, що продовжуватимуть робити все задля безпеки в цьому регіоні та боротимуться зі злочинністю, приділяючи особливу увагу контрабанді.

Як повідомлялося, 31 липня серби на півночі Косова заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також була блокована дорога Приштина - Рашка.

Читайте також: Прем'єр Косова про ситуацію на кордоні: Ми стикаємося з сербським націонал-шовінізмом

Аби зменшити напруженість, у Косові відклали на місяць перехід на національні документи і номерні знаки.

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель привітав рішення уряду частково визнаного Косова відкласти план із заміни сербських документів та номерних знаків.

У Міністерстві закордонних справ України закликали Сербію і Косово утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-