Сербія і Косово мають утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство - МЗС

Сербія і Косово мають утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало Сербію і Косово утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство.

Про це йдеться у дописі у Фейсбуці речника МЗС Олега Ніколенка, передає Укрінформ.

«Відстежуємо ситуацію на півдні Сербії. Сторони мають утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство», - зазначив він.

Речник МЗС наполегливо порекомендував громадянам України наразі утриматися від відвідання південних районів Сербії та уникати місць масового скупчення людей.

Читайте також: Загострення у Косово: серби блокують прикордонний перехід та готуються до конфлікту

Він також поінформував, що на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби на базі посольства України в Сербії створено оперативний штаб та відкрито цілодобову «гарячу лінію» для допомоги українцям: +381631113185.

При потраплянні в надзвичайну ситуацію, можна також звертатися на «гарячу лінію» МЗС України: +380442381588.

«У разі подальшого загострення безпекової ситуації та блокування доріг на півдні Сербії рекомендуємо українцям використовувати пункти пропуску на кордоні з Республікою Північна Македонія», - зазначив Ніколенко.

Як повідомлялося, серби на півночі Косова в неділю заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також повідомляється про блокаду на дорозі Приштина – Рашка.

Поліція Косова оголосила, що через блокування пункти перетину кордону Яріньє та Брняк закрито. Люди користуються альтернативними маршрутами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-