Миротворці НАТО готові втрутитись в конфлікт між Сербією та Косово

Миротворці НАТО готові втрутитись в конфлікт між Сербією та Косово

Укрінформ
Миротворчі сили НАТО в Косово готові втрутитися, якщо стабільність між Сербією та Косово опиниться під загрозою.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Європейську правду.

"Я закликаю всі сторони проявляти стриманість і уникати насильства. НАТО продовжує уважно стежити за ситуацією на місці. Наша миротворча місія KFOR залишається зосередженою на своєму мандаті ООН. Якщо стабільність опиниться під загрозою, KFOR готові втрутитися", - заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після переговорів із президентом Сербії Александаром Вучичем щодо недавньої напруженості на Західних Балканах.

Читайте також: Прем’єр Косова вважає путіна причетним до загострення на кордоні з Сербією

Він зазначив, що ситуація на місцях покращилася, і необхідно запобігти повторній ескалації. 

Президент Сербії заявив, що очікує складних переговорів з прем'єр-міністром Косова в четвер, оскільки сусіди не згодні майже в усьому, але сказав, що мир і стабільність є надзвичайно важливими.

"У нас є історія, яка непроста. Як НАТО, так і ми хочемо уникнути будь-якої можливості ескалації чи конфлікту" - заявив президент Сербії.

Читайте також: Боррель запросив лідерів Сербії та Косово на переговори до Брюсселя

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня серби на півночі Косова заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також була блокована дорога Приштина - Рашка. Аби зменшити напруженість, у Косові відклали на місяць перехід на національні документи і номерні знаки на заміну сербським.

Читайте також: Поліція Косова повідомила про обстріл свого підрозділу на кордоні з Сербією

Пізніше верховний представник ЄС Жозеп Боррель запросив президента Сербії Александера Вучича та очільника уряду Косова Альбіна Курті зібратися для переговорів 18 серпня в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-